ANGELICATO

Alla inlägg under november 2009

ANNONS
Av angelica - 20 november 2009 21:15

Lil Wayne - Im a Go Getta

Army of the Pharaohs - Murda Murda

Ill Bill Feat. Immortal Technique - War Is My Destiny

ANNONS
Av angelica - 20 november 2009 15:50

Fick en fråga om hur man gör får att bara få med slingan och inte bilden till videon.


Sämre sättet.

De som har bloggplatsen kan ta tag i videons övre kant och bara dra den nedåt, nackdelen är att det brukar synas en glimt av videon ändå.


Bättre sättet.

  • Leta upp två st i embedkoden (står ofta "bädda in" på youtube): height="265".
  • Skriv så att det bara står 25 istället för 265 som i detta fall.

Klart!


Young Jeezy - I got what it takes


Av angelica - 20 november 2009 11:30Min hjärna och jag. Mardrömmar.

 

Efter att ha levt med bara mardrömmar i snart två år (efter årsskiftet) så har jag märkt att hjärnan börjar få brist på mardrömmar att producera. Alltmer oftare tar den inspiration direkt från det jag läser eller ser.

Exempelvis igårmorse fick jag två sms med mellanrum imorse, och efter varje sms så somnade jag om och hade mardrömmar om det som stod i smsen. Ett sms gällde om någon som skulle kunna vara med i modevisningen. Då drömmer jag att den kompis jag ville skulle modella har tagit med sig en stooor och feeet äcklig tjockis som hon fått för sig också ska vara med. Katastrof tänkte jag, hon kommer ju inte kunna ha kläderna. Hur berättar jag det här? Slutade med att min vän och tjockisen blev sura och smet ut bakvägen.

I perioder är de extremt hemska, som denna "jag tittade in i krematorieugnar, sekunden senare var jag jagad av halvkremerade människor." Hur kul är det att se grillade människor och dessutom mitt framför ansiktet?


 Sömnparalys.

 

Någon som haft det? Sjuuukt vidrigt. Haft det ett par gånger. Under en sömnparalys har kroppens muskler kopplats bort samtidigt som man befinner sig i ett väldigt medvetet tillstånd. Som att man vaknat, men inte kroppen. Man är inte helt vaken men fullt medveten om sin situation, att man ligger i sängen, men inte kan röra sig och ofta inte heller andas. Hej paniiiik!


Less.

Av angelica - 19 november 2009 21:49

Nice, nice, nice.


Pato Pooh - Higher


Lupe Fiasco - He Say, She Say


DJ Ironik - So Nice [Featuring Baby Sol]


Min playlist


Av angelica - 19 november 2009 21:30

Lektioner VS Inte lektioner

 

 Har du redan hyffsad/god kunskap.

 

Har haft fem stycken teorilektioner nu. Valde det eftersom jag inte litar på nånting jag lär mig själv, tror att allt jag lär mig är fel typ. Kan säga nu i efterhand säga att det var i stort sett slöseri. Eftersom jag laddat ner ett program som heter Bonniers trafikskola 2009 (rekommenderar STARKT) och gjort massa frågor i ett frågehäfte som baseras på bokens innehåll så var det inte mycket nytt jag hörde. Allt blev som en repetition, fast det kanske inte är så dåligt, har ju inte missat nånting helt iaf vilket är bra att veta, men repetition kan man få gratis bara genom att läsa lite igen. Det bra var att man fick veta vad andra brukar faila på och vad man bör läsa lite extra på som brukar komma på provet.

Kan du däremot mindre.

Är du däremot inte så bekant med all teori så är det nog mycket mer givande såklart. Fast ändå, skippa teorilektioner och satsa på "spelet" istället! Mycket mer givande.


Bonniers Trafikskola

 

 

Kostar ca 400 kr men att ladda ner är ju ett superalternativ, som jag såklart gjorde.

Teori med berättarröst, hundratals frågor, 3D-animerade trafiksituationer och ett slutprov där man kan se hur man ligger till på de olika delarna. Själv har jag bara en del kvar till provet. Tar någon dag eller liknande att klara ut om man sitter några timmar.

 

Ta en titt!

Hittade inte version 2009, den nedan är 2010 men är som likadan. Vet inte om 10an kommit ut än.

 

Av angelica - 18 november 2009 20:30

Toppar och svackor.

Alla har vi haft det, olika länge och olika mycket irriterar det oss varje gång. Det finns toppar och svackor. Ibland får man dåligt samvete över att takten av publicerade inlägg inte är lika hög som förut, som det brukade vara. När då det dåliga samvetet slår in händer det ofta att kvantitetsinläggen börjar flöda, bara för att hålla bloggen lite levande och lagomt ljummen. Du kan känna att kvalitèn på bloggen sjunker i takt med dessa inlägg.


Inspiration.

Här är lite tips och tricks för att trigga igång bloggandet, som självklart inte bara behöver tas till vid just ren och skär torka, utan också kan användas just för att förhindra torkan att slå in, samt nyttjas för att förbättra din blogg och ditt bloggande. Ibland är det bara en liten spark i arslet som behövs. Allt handlar om att fånga idèer. Att inte släppa vanan.1.  Titta dig omkring.


Pratar du med någon i mejl eller på msn kan detta vara intressant. Du kan behöva fylla ut texten eller beskriva lite mer ingående för att ge ett bättre sammanhang. Personer i din omgivning kan också vara inspirationskälla eller hjälpa dig att utveckla diskussioner om ett ämne. Ämnet kan då ändra perspektiv eller leda till andra ämnen och resultat. Kanske ser du något i hemmet som du tycker kan vara till nytta. Exempelvis dina stora frukostägg kan ledas bak till svårigheter med värpning, värpnöd, för höns och vad tycker du om det and so on. (Varning för djurnörd)


 2.  Ligg steget före.

 

-Försök att alltid ha en kö av opublicerade inlägg. Det är inte lika "stressande" att skriva något som du vet att det inte kommer publiceras förns om två dagar, ofta flyter det på bättre då. Själv är jag nöjd de gånger då jag har ca 3-4 på lager.

-Förbered dina inlägg, alla behöver inte vara långa och färdiga texter, utan kan vara lite mer "halvfärdiga" och öppna, på så sätt öppnar det upp för diskussion. Är inlägget segt och utförligt att skriva om så kan du låta inlägget ligga i kö ett par dagar för att "mogna", gå tillbaka till detta senare och fortsätt.

-Notera, notera och notera bloggidèer som dyker upp. Dessa bloggimpulser ät annars lätta att glömma bort.

-Självklart ska bloggande vara spontant men det är ingen nackdel att planera i viss mån, framförallt inte om du siktar högre.


 3.  Kika på andra bloggar.

 

Du får INTE skriva samma sak. Däremot om du ser ett intressant ämne som någon bara skrivit litegrann om så kan det vara en chans att utveckla och spåna vidare på detta. Eller som sagt att du inte håller med och därför skriver om det. Har du själv svårt för att skriva så kan du anamma andras skrivsätt eller tänkande. Vad gör texten intressant? Analysera det du tycker är bra, allt för att kunna trigga igång ditt eget tänkande. Vissa gånger finns tankarna där, men inte i ord. Inspirationskällor är bra att ha, även om du inte tycker om det du läser, just för att det kan ge dig nya tankar och puscha dig framåt. Du är inte dålig bara för att du snappar åt dig egenskaper, men var dig själv.
  4.  Håll koll på aftonbladet.


Tveka inte att ta ställning till något du läser. Ren bullshit du läst eller kloka ord? Har de missat en vinkel i artikeln? Eller bara någon nyhet/händelse som kan vara till nytta för läsarna att veta? Finns ju mycket fula saker som skrivs där. Har många redan bloggat om en viss sak så kan det vara av nytta att inte skriva om just det, har du någon egen och bra vinkel på det hela så är det ju självklart fritt fram.5.  Vad stör du dig på?


Har du läst något på en blogg som du inte håller med om? skriv det om ämnet är av värde. Det du upprör dig på kan många andra också göras av det, folk ska tycka något när de läser en text. Då måste en åsikt framgå. Saker du stör dig på i livet, världen, hemma, hos andra. Möjligheterna är oändliga. Skriv inte bara att något är dåligt, skriv varför. Du kan även bära på personliga erfarenheter av något dåligt - dela med dig av detta.


6.  Vad finns det att hylla?


Ätbart, läsbart, musik, bloggar and so on. Kommer du på en sak så försök komma på minst två till för att göra nöjet lite större. Gärna med tema så att inlägget struktureras i mån av någon form. Ett exempel på detta är just hiss och diss. Undvik dock självklart att skriva om att det är kul att provet är inställt osv, för ingen kan bry sig mindre än just läsarna, som ofta är helt okända personer.


7.  Gå igenom bilder på datorn.

 

Ofta ligger det bra bilder och skräpar. Egofoton, festbilder, roliga bilder. Kan du göra något med de? Nostalgibilder kan ofta väcka gamla minnen och tankar till liv. Allt kan användas som inspirationskälla.


BloggLUST, är en annan femma. Får du ändå inget att blogga om så låt bloggen vara, smutsa inte ner den med exvis att du drack ett glas mjök idag eller att du har prov att plugga till.

 

Lycka till!

 

Av angelica - 18 november 2009 12:45

  

 Hyaluruluru-vad?

  


Blir så less all reklam med "häftiga ord" som man inte ens fattar ett skit av innebörden. Skulle man byta ut  hyaluronsyra som finns i en foundation mot något annat fräsigt ord så skulle ingen märka skillnaden.


» My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Tidigare år

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se