ANGELICATO

Direktlänk till inlägg 18 november 2009

BLOGGCOACHNING MOT BLOGGTORKA

Av angelica - 18 november 2009 20:30

Toppar och svackor.

Alla har vi haft det, olika länge och olika mycket irriterar det oss varje gång. Det finns toppar och svackor. Ibland får man dåligt samvete över att takten av publicerade inlägg inte är lika hög som förut, som det brukade vara. När då det dåliga samvetet slår in händer det ofta att kvantitetsinläggen börjar flöda, bara för att hålla bloggen lite levande och lagomt ljummen. Du kan känna att kvalitčn på bloggen sjunker i takt med dessa inlägg.


Inspiration.

Här är lite tips och tricks för att trigga igång bloggandet, som självklart inte bara behöver tas till vid just ren och skär torka, utan också kan användas just för att förhindra torkan att slå in, samt nyttjas för att förbättra din blogg och ditt bloggande. Ibland är det bara en liten spark i arslet som behövs. Allt handlar om att fånga idčer. Att inte släppa vanan.



1.  Titta dig omkring.


Pratar du med någon i mejl eller på msn kan detta vara intressant. Du kan behöva fylla ut texten eller beskriva lite mer ingående för att ge ett bättre sammanhang. Personer i din omgivning kan också vara inspirationskälla eller hjälpa dig att utveckla diskussioner om ett ämne. Ämnet kan då ändra perspektiv eller leda till andra ämnen och resultat. Kanske ser du något i hemmet som du tycker kan vara till nytta. Exempelvis dina stora frukostägg kan ledas bak till svårigheter med värpning, värpnöd, för höns och vad tycker du om det and so on. (Varning för djurnörd)


 2.  Ligg steget före.

 

-Försök att alltid ha en kö av opublicerade inlägg. Det är inte lika "stressande" att skriva något som du vet att det inte kommer publiceras förns om två dagar, ofta flyter det på bättre då. Själv är jag nöjd de gånger då jag har ca 3-4 på lager.

-Förbered dina inlägg, alla behöver inte vara långa och färdiga texter, utan kan vara lite mer "halvfärdiga" och öppna, på så sätt öppnar det upp för diskussion. Är inlägget segt och utförligt att skriva om så kan du låta inlägget ligga i kö ett par dagar för att "mogna", gå tillbaka till detta senare och fortsätt.

-Notera, notera och notera bloggidčer som dyker upp. Dessa bloggimpulser ät annars lätta att glömma bort.

-Självklart ska bloggande vara spontant men det är ingen nackdel att planera i viss mån, framförallt inte om du siktar högre.


 3.  Kika på andra bloggar.

 

Du får INTE skriva samma sak. Däremot om du ser ett intressant ämne som någon bara skrivit litegrann om så kan det vara en chans att utveckla och spåna vidare på detta. Eller som sagt att du inte håller med och därför skriver om det. Har du själv svårt för att skriva så kan du anamma andras skrivsätt eller tänkande. Vad gör texten intressant? Analysera det du tycker är bra, allt för att kunna trigga igång ditt eget tänkande. Vissa gånger finns tankarna där, men inte i ord. Inspirationskällor är bra att ha, även om du inte tycker om det du läser, just för att det kan ge dig nya tankar och puscha dig framåt. Du är inte dålig bara för att du snappar åt dig egenskaper, men var dig själv.




  4.  Håll koll på aftonbladet.


Tveka inte att ta ställning till något du läser. Ren bullshit du läst eller kloka ord? Har de missat en vinkel i artikeln? Eller bara någon nyhet/händelse som kan vara till nytta för läsarna att veta? Finns ju mycket fula saker som skrivs där. Har många redan bloggat om en viss sak så kan det vara av nytta att inte skriva om just det, har du någon egen och bra vinkel på det hela så är det ju självklart fritt fram.



5.  Vad stör du dig på?


Har du läst något på en blogg som du inte håller med om? skriv det om ämnet är av värde. Det du upprör dig på kan många andra också göras av det, folk ska tycka något när de läser en text. Då måste en åsikt framgå. Saker du stör dig på i livet, världen, hemma, hos andra. Möjligheterna är oändliga. Skriv inte bara att något är dåligt, skriv varför. Du kan även bära på personliga erfarenheter av något dåligt - dela med dig av detta.


6.  Vad finns det att hylla?


Ätbart, läsbart, musik, bloggar and so on. Kommer du på en sak så försök komma på minst två till för att göra nöjet lite större. Gärna med tema så att inlägget struktureras i mån av någon form. Ett exempel på detta är just hiss och diss. Undvik dock självklart att skriva om att det är kul att provet är inställt osv, för ingen kan bry sig mindre än just läsarna, som ofta är helt okända personer.


7.  Gå igenom bilder på datorn.

 

Ofta ligger det bra bilder och skräpar. Egofoton, festbilder, roliga bilder. Kan du göra något med de? Nostalgibilder kan ofta väcka gamla minnen och tankar till liv. Allt kan användas som inspirationskälla.


BloggLUST, är en annan femma. Får du ändå inget att blogga om så låt bloggen vara, smutsa inte ner den med exvis att du drack ett glas mjök idag eller att du har prov att plugga till.

 

Lycka till!

 

 
 
Nicole

Nicole

19 november 2009 23:10

Bloggtorka är så hemskt, tur att du har botemedlet ;)

http://waattos.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av angelica - 28 december 2014 02:21

        Då var man på andra sidan jorden tillslut.  Varit här ungefär 3 veckor.  Känns fantastiskt att göra något annat än Luleå!   ...

Av angelica - 10 november 2014 18:21

Magkänslan har alltid rätt. Ibland går det bara inte att låta bli att vara en idiot. I slutändan var det ändå lika bra!Snart ger jag fingret åt allt här för ett bra tag, det är ungefär det som håller en vid ytan och ingen annan än jag själv som ger m...

Av angelica - 4 november 2014 22:05

        Finns mycket att säga, men blir inte mer. Varför? Magkänslan. ...

Av angelica - 26 oktober 2014 10:47


Av angelica - 28 juni 2014 23:08

Nån här som varit dit?

» My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Tidigare år

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skapa flashcards