ANGELICATO

Direktlänk till inlägg 10 november 2009

ATT UPPMUNTRA PERSONER MED ÄTSTÖRNINGAR

Av angelica - 10 november 2009 21:15

 

Hur kan man uppmuntra någon att bryta ner sig själv?

Det är drygt ett och ett halvt år sedan som det var mycket gorm här i min blogg om de såkallade pro ana, and so on. Känner att jag borde knyta samman det hela. Eftersom det tydligen var ett känsligt ämne som gjorde många upprörda.

För er som inte vet så är bilder som dessa återkommande i bloggarna. En slags "förebild". De menar att anorexi är ett positivt ideal... "stay strong, starve on"

  

 

  Mest besökta bloggen.

 

Det hela började med att en sådan blogg låg som bloggplatsens mest besökta blogg. Vilket skrämde mig. Är det verkligen så många som vill läsa om en tjej som plågar sin kropp med bara att bara äta ett äpple, en kopp kaffe och några cigg om dagen? Där hon skriver om hur dålig och svag hon är som inte kunde låta bli en banan. Tydligen var det så. Hundratals läsare. Mängder av kommentarer fanns på varje inlägg.

   Nu kommer vi till det hemska.


Alla kommentarer var positiva! Varje inlägg var överrösta med kommentarer såsom "Kom igen då tjejen, inte behöver du äta den där bananen, duscha inte heller, för det gör att du sväller!" Kan ni förstå att jag blev chockad? Klickade jag mig vidare på kommentarerna så kom jag bara vidare till en LIKADAN blogg, ännu mera svält ju längre man läste. De kallade varandra för sina vänner.

  Ska det vara så?

  

Självklart kan jag förstå att många väljer att banta några kilon om de är överviktiga osv, att folk då vill att de ska lyckas för hälsnans skull och skickar en peppande kommentar. Skillnaden här är att detta leverne enligt de är en livsstil. Det är verkligen inte sunt att ha en anorektikers kropp som förebild och mål, men enligt de är det ren skönhet. De förskönar det.

  Någon måste säga stopp.

 

I all frustration över att något som detta kunde acepteras så skerv jag "Dö och låt bloggen försvinna, bortglömd." till en av de. Varav helvetet startade. Hur kan man uppmuntra någon att tyna bort, bryta ner sin kropp brutalt? För att jag sa emot de så blev jag kallad psychobruden i deras bloggvärld. Hängdes ut med bild och allt. Efter att jag hade börjat skriva att det de gör inte är bra så var det som att något hände, plötsligt började andra säga samma sak som jag, tur nog.

  Nu snackar vi dubbelmoral.


De klagade på att jag bad henne dö rakt av, (ofta man bokstavligen menar att någon ska dö). Till svar på det gav jag "men ni andra då; uppmuntrar hennes sjukdom, uppmuntrar hennes viktnedgång, uppmuntrar hennes framtida möjliga död. Härliga vänner. Jag själv önskar mina vänner väl - Till skillnad från er tydligen.


  OBS !

 

Jag hatar inte anorektiker, ätande anorektiker, döende anorektiker, framtida anorektiker lr vad fan man nu man nu kan vara. Som jag anklagades för. Däremot anser jag att det är så jävla lågt att pusha och uppmana de.


"Blev stöttad av mina vänner,- det är därför jag ligger här"

"I april 2008 klargjorde franska politiker att ett förbud mot uppmaningar att svälta sig själv (omfattande "pro ana"- och "pro mia"-sajter, bloggar med mera) är på gång, och att upphovsmakare kan komma att riskera upp till 3 års fängelse."

 
 
Ingen bild

Katrin

10 november 2009 22:58

Ugh, vilken bild, mår illa.
Men fint att du engagerar dig även om du fick ett par "smällar" på vägen.

 
sari h

sari h

10 november 2009 23:09

bara en liten kommentar om "mitt ork..." - ibland orkar jag mer än vid andra tillfällen... ibland blir inget gjort... - psst... tomte-teepeen gjorde jag förrförra veckan :-) - jag var bara tvungen att vänta med den....

http://sarispysselblogg.bloggagratis.se

 
Vivi

Vivi

11 november 2009 16:29

Fasen vilket brs inlägg, jag har tagit upp detta jag med, jag ahr varit så arg! Du har ju så rätt....för mig känns det som ett hån mot de som har anorexia och försöker bli bra, jag har en person som står mig mycket nära som kämpar varje dag och jag blir arg när jag ser de som säger att det inte är en sjukdom utan en livsstil.
Enligt mig borde vi följa framkrikes exempel och sluta blunda för problemet och de ungdommar som faktiskt mår så fruktansvärt dåligt!
*oj vilket moraltant jag blev * :)

http://www.missvivis.se

 
Egge

Egge

11 november 2009 18:25

Snyggt jobbat, det är bra att du står för det du tycker. Kan inte annat än att hålla med dig.

http://emgrad.bloggplatsen.se

 
trasseltös (:

trasseltös (:

11 november 2009 21:54

men vad i helvete!? ofta man kallar sig "vän" när man gör så!? det är ju fan skamligt :s och bilderna på anorexia-offrerna där i början skrämde mig verkligen, tycker synd om dom ;(

http://cokser.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

elin förhelvete

12 november 2009 02:29

Det är ett hån mot en som har anorexia som sitter o uppmuntrar det, kallar det livsstil, o försöker "blir bra" på hela grejjen. usch kan knappt skriva för jag blir så arg

 
Ingen bild

Ätstörd

7 januari 2010 00:02

Nu skriver jag anonymt och länkar inte så att du slipper klaga på mig. Jag har en så kallad proana-blogg. Jag uppmuntrar INGEN till att svälta, och vad ni tror är uppmuntran till svält är ofta tvärtom. Vi peppar varandra till att vilja bli friska OM MAN VISAR NÅGOT TECKEN PÅ ATT MAN VILL BLI FRISK. Vi vet om att vi är "sjuka" men ingen av oss kommer att vilja äta mer för att någon säger "ät den där bananen". Jag tar sjukt illa upp av såna här inlägg, och vi med ätstörningar kommer bara att fortsätta med våra bloggar och forum eftersom inga tydligen förstår oss. Man känner sig extremt ensam och när ingen förstår oss och yttrar sig om det på såna här sätt som att vi är DÅLIGA MÄNNISKOR för att vi har en så kallad SJUKDOM och därför söker man sig till liksinnade. I stort sett ingen (jag har inte märkt någon under de 2 åren jag haft ätstörningar) som lider av någon sorts ätstörning peppar någon annan till att bli sjuk FÖRUTOM wannarexics (många blandar ihop wannarexics och proana och det är STOR SKILLNAD). Jag försöker skriva och skriva nu men jag kommer ändå inte få er att förstå. Men lämna oss ifred. Ditt inlägg var mycket mer pepp för mig att svälta än kommentarer på min blogg. Vi kommer inte att bli "friska" så länge vi inte vill bli det.

 
angelicato

angelicato

7 januari 2010 00:06

Ätstörd: Okej, men det jag skrev är baserat på det jag upplevt via mängder av proanabloggar, vad de kallat sig vara iaf.

http://angelicato.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

ätstörd

9 januari 2010 00:51

Nu i efterhand var jag tvungen att kolla om du svarat eller ej. För jag har inget emot dig, gillar din blogg och du ser bra ut osv osv. Men det man hittar på internet kan man tyvärr inte alltid lita på, för det finns allt för mycket lögnare och wannabes. Du verkar vara intresserad av (eller vad man ska kalla det) av ätstörningar så kommentera det här inlägget så ska jag försöka ge dig en mer rättvis bild av det hela om du vill. Och jag ber om ursäkt om mitt förra inlägg var agressivt, det är ett rätt känsligt ämne om man säger så.

 
angelicato

angelicato

9 januari 2010 01:39

men eftersom fenomenet verkar vara internetbaserat mestadels så är det ju internet jag bör researcha på. När det gäller beskrivningar av saker osv, exvis då proana så har jag faktiskt bara hittat att det handlar om just att uppmuntra livsstilen/sjukdomen, vad man nu vill kalla det, och att en person då motsäger allt jag någonsin läst känns inte nog för att jag ska ändra mitt perspektiv. Har nog sett nästan för många proanabloggar, säkert hundratals har sagt sig tillhöra proanalivsstilen och de HAR peppat varandra att inte äta under senaste åren och varenda en har bara bekräftat det jag tidigare uppfattat =O Liksom jag ber ingen äta en banan men ingen bör verkligen avråda en sjuk person att inte äta en banan ändå, det är bara sjukt..

När jag drog upp det här så fick galet mycket folk på mig som kallade sig vara proana och ingen av de sa emot det jag skrev; att de uppmuntrar varandra, de vart ju sur för att jag tyckte de var sjuka som uppmuntrade en redan sjuk person att fördjupa sig i sjukdomen.

Sen om det finns olika typer av proana har jag ingen aning om, eftersom jag då endast stötte på såna som jag beskriver ovan, ingenting annat. Många vill inte ens diskutera det utan käftas bara dessutom, vilket gör det hela ännu mer rörigt.

http://angelicato.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av angelica - 28 december 2014 02:21

        Då var man på andra sidan jorden tillslut.  Varit här ungefär 3 veckor.  Känns fantastiskt att göra något annat än Luleå!   ...

Av angelica - 10 november 2014 18:21

Magkänslan har alltid rätt. Ibland går det bara inte att låta bli att vara en idiot. I slutändan var det ändå lika bra!Snart ger jag fingret åt allt här för ett bra tag, det är ungefär det som håller en vid ytan och ingen annan än jag själv som ger m...

Av angelica - 4 november 2014 22:05

        Finns mycket att säga, men blir inte mer. Varför? Magkänslan. ...

Av angelica - 26 oktober 2014 10:47


Av angelica - 28 juni 2014 23:08

Nån här som varit dit?

» My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Tidigare år

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skapa flashcards