Direktlänk till inlägg 18 april 2010
Jag tänker inte tjata om någon vulkan på Island eller om nitar är ute eller inne. Jag tänker tjata om min jävla choklad helt enkelt.
Idag när jag var på en av de dagliga kylskåpsrundorna så fann jag en choklad, Brejk. Det är choklad med puffar samt kola längst in. Eftersom den låg i kylskåpet så ville jag inte äta den direkt för det smakar bajs. Därför stoppade jag in bitarna i mikron på totalt 22 sek. Den kändes inte riktigt rumstemp än utan snarare kall men jag lyfte ut biten ändå för att smaka.
Vad händer? -JO CHOKLADDJÄVULEN GÅR AV OCH KOKANDE LAVA SIPPRAR UT PÅ MITT LILLFINGER. Jag tänkte inte på att det var kola inuti den så jag fattade inte vad som gjorde ont heller, kolan rann ut bakom biten så jag såg det inte direkt. Så jag stod där ett par sekunder som en fåne och tjöt. Sen klickade det till. Kan tillägga att jag brände mig på formen till en kladdkaka på samma ställe för några dagar sen.
När någon stoppar CHOKLAD I KYLEN, så dumförklarar jag deras beteende. Man borde veta med rent allmänvetande att choklad smakar sämre i kall form än om den legat i rumstemperatur. Varm mat upplevs oftare som mer smakrikt. Alltså ska väl fan inte choklad ätas kylskåpskallt. Äter man då choklad som legat i rumstemp så exponeras smakerna rejäla snäpp mer.
Pratar man om någonting så ska man kunna styrka det med något så här har ni ett litet urklipp från en hemsida om chokladprovning "Chokladens temperatur är mycket viktig för den totala smakupplevelsen. Har chokladen förvarats för kallt så kan smörigheten och sötman tonas ner, syrligheten tonas fram och bitterheten och brytbarheten påverkas. Förvara choklad i 18°C, inte i kylskåp eller nära element."
Grattis
Magkänslan har alltid rätt. Ibland går det bara inte att låta bli att vara en idiot. I slutändan var det ändå lika bra!Snart ger jag fingret åt allt här för ett bra tag, det är ungefär det som håller en vid ytan och ingen annan än jag själv som ger m...