ANGELICATO

Direktlänk till inlägg 16 februari 2010

FÖRSVARSMEKANISMER OCH DET UNDERMEDVETNA I HANDLINGAR OCH BETEENDE

Av angelica - 16 februari 2010 02:00Ni känner säkert igen att personer ibland beter sig förjävligt, exvis hänger ut personer, skriver allmän skit om någon osv, för att därefter berätta att denne föraktar just de som beter sig på det viset.


 Förnekelsestadium och försvarsmekanism


Det är som att poletten inte riktigt trillat ner, att personen antingen inte kommit till insikt och erkänt för sig själv att denne betett sig dåligt, eller så orkar denne inte ta ansvar för sin handling, orkar inte tycka så dåligt om sig själv och börjar då neka beteendet, ett slags förnekelsestadium.
Samtidigt som det undermedvetna vet sanningen men personen i sig orkar inte stå för det. Att personen undermedvetet tycker så djupt dåligt om sig själv pga det men samtidigt inte erkänt det dåliga beteendet för sig själv och att det undermedvetna då pushar personen att föra över det på någon annan och klagar på denne. För att den inte kan klaga på sig själv av just den anledningen att personen förnekar för sig själv och då inte kan/vill klaga på sig själv. 


Har läst att folk kan försöka 'föra över' bla känslor/sinnesstämning till andra bara för att de inte själv orkar med sin egen sinnesstämning, eftersom de ser ner på det etc. Exvis om någon är sur så gör den en annan person sur eller påstår att denne är sur. för att klaga på att den personen är sur för att den inte gillar sura personer men inte orkar rätt sig själv. Ungefär så fast omvänt till handlingar.-Det jag menar är att när någon för över problemet i sitt beteende på någon annan, alltså exvis skriver dåliga saker om någon annans beteende är att personen tycker PRECIS just de sakerna om SIG SJÄLV.


-Som att det undermedvetna läxar upp personen, fast riktat utåt istället för att själv komma till insikt med sig själv. Eftersom det är enklare. Stolthet, vad vet jag?


Någon som hängde med, tycker ni det låter rimligt ?

 
ANNONS
 
malin

malin

16 februari 2010 08:41

eller hur? förut såg hon ut som en tant och skrev likaså. men nu har hon verkligen "shape:at" up sig! go blondie! du skulle sett hur hon dissade kissie på twitter xD priceless!

http://mawhlz.blogg.se

 
Ingen bild

Magnus

16 februari 2010 10:00

Helt rimligt. Folk med dåligt självförtroende med andra ord.

 
Räven

Räven

16 februari 2010 11:41

Mycket logiskt där. Det blir ju ofta så att svagheterna man vägrar se hos sig själv pekar man ut i dubbel mängd hos andra. Precis som att de som är otrogna ofta beter sig svartsjukt och ifrågasätter partnerns trohet.

Kissie påpekar alltid hur dålig hy Blondinbella har, fast hon har dålig hy själv, bara det att Blondinbella erkänner det.
Blondinbella är också snabb med att påpeka hur ELAK Kissie har varit mot henne och vilka taskiga saker hon sagt, men hon glömmer lite att det pretty much var genom att vara bitchig och provokativ som hon skapade sin karriär från början.

Jag tror man lätt både slänger sina dåliga egenskaper (tex) på andra, saker man gjort, för att man inte orkar med sig själv - och för att man vill förminska det man själv gjort. "Men titta på henne då, hennes näsa är ÄNNU större än min!" Man för helt enkelt över uppmärksamheten till någon annan för att slippa få det riktat mot sig själv, både av sig själv och av andra.

Haha, hoppas DET inte blev för luddigt :)

http://rodrav.wordpress.com

 
Jzza

Jzza

16 februari 2010 15:59

Jo, jag förstås vad du menar och jag tycker det ligger mycket sanning i dina resonemang. Det kan handla om många olika saker, om en person tex är missnöjd med sitt utseende och har dålig självkänsla, så försöker den hitta massa fel hos andra, helt normala/"snygga" människor för att ta ljuset från en själv.

http://Jzza.bloggplatsen.se

 
buunie, to be continued..

buunie, to be continued..

16 februari 2010 17:54

sv: jaa, jag kollade upp det. det måste vara fransk bulldog, den andra är inte ens lik var gäller storlek etc :)

http://tobecontinued.tk

 
Ingen bild

Skönhetsbloggen!

16 februari 2010 19:54

Intressant, en del av det kan stämma. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av angelica - 11 september 2018 22:04

Det var ett tag sen. What to do med livet?  

Av angelica - 28 december 2014 02:21

        Då var man på andra sidan jorden tillslut.  Varit här ungefär 3 veckor.  Känns fantastiskt att göra något annat än Luleå!   ...

Av angelica - 10 november 2014 18:21

Magkänslan har alltid rätt. Ibland går det bara inte att låta bli att vara en idiot. I slutändan var det ändå lika bra!Snart ger jag fingret åt allt här för ett bra tag, det är ungefär det som håller en vid ytan och ingen annan än jag själv som ger m...

Av angelica - 4 november 2014 22:05

        Finns mycket att säga, men blir inte mer. Varför? Magkänslan. ...

Av angelica - 26 oktober 2014 10:47


» My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Tidigare år

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se