ANGELICATO

Direktlänk till inlägg 15 februari 2010

VEM SKA MAN ANSTÄLLA ?

Av angelica - 15 februari 2010 22:30

    

 

Språk


Jag skulle inte anställa en person som bryter och inte kan tala svenska bra framför en som pratar svenska korrekt och flytande utan problem. Om vi tänker inom Sveriges ramar. Får man göra så? Är jag evil som tänker så? Kanske är det därför jag tänker mig att det ska vara i stort sett omöjligt att få jobb utomlands och alltid blir lika förvånad varje gång någon får jobb där. Jag menar att exvis de som har engelska som modersmål utan tvekan borde få jobbet istället för mig själv om det gäller exvis ett jobb i London. Själv skulle jag anställa den på riktigt engelsktalande för att det skulle kännas enklare. Så skulle jag tänkt även om det stod mellan just mig och någon annan.


Jag har inte så stor koll på hur man får sålla mellan anställningar iof. Samtidigt som jag helst skulle anställa personen som pratar språket bäst så känns det fel på en annan nivå ändå att göra så..

 
ANNONS
 
Anna

Anna

16 februari 2010 05:36

Tror det beror på land. London exempelvis är ju så sjukt sjukt internationellt, tror till och med de flesta arbetsplatserna typ kvoterar för att få in folk från olika länder. Sen är väl alla "invandrare" som jag då väldigt desperata/angelägna om att jobba så då får man bara man söker nog mycket :D

http://annad.devote.se

 
sovereign

sovereign

16 februari 2010 07:42

Det beror väl på vilka andra som söker jobbet. Om det var en person som verkade kanon men pratade engelska så skulle jag anställa denna. Om det däremot fanns två jämbördiga fast den ena inte kunde svenska skulle jag självklart ta den svensktalande.

Utomlands kan svenskar vara mer eftertraktade eftersom att vi har rykte av att vara hårdarbetande (jämför bärplockare i Sverige). Om man far till ett annat land för att arbeta visar man ju mer kämpaglöd än om man tar jobbet i affären 100 meter bort ;)

http://ssovereign.blogg.se

 
Vivi

Vivi

16 februari 2010 09:50

Jag tycker mer det handlar om kommunikation än språk, klart jag också tyckr man måste kunna språket, men om man bryter spelar inte lika stor roll. Då är det viktigare att personen oavsett härkomst kan kommunicera på ett bra sätt, för de är det inte alltid många som kan! :)

http://www.missvivis.se

 
Ingen bild

-(-

16 februari 2010 16:31

Helt rätt sätt att tänka. Inte elakt eller rasistiskt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av angelica - 11 september 2018 22:04

Det var ett tag sen. What to do med livet?  

Av angelica - 28 december 2014 02:21

        Då var man på andra sidan jorden tillslut.  Varit här ungefär 3 veckor.  Känns fantastiskt att göra något annat än Luleå!   ...

Av angelica - 10 november 2014 18:21

Magkänslan har alltid rätt. Ibland går det bara inte att låta bli att vara en idiot. I slutändan var det ändå lika bra!Snart ger jag fingret åt allt här för ett bra tag, det är ungefär det som håller en vid ytan och ingen annan än jag själv som ger m...

Av angelica - 4 november 2014 22:05

        Finns mycket att säga, men blir inte mer. Varför? Magkänslan. ...

Av angelica - 26 oktober 2014 10:47


» My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se