ANGELICATO

Direktlänk till inlägg 5 januari 2010

KLÄDER PÅ HUNDAR - JA ELLER NEJ ?

Av angelica - 5 januari 2010 15:15


Kissie ska skaffa hund och självklart är det uppror.
En stor del är upprörda över att man klär hundar. De kallar det respektlöst, förnedrande och onödigt. Till vilken anledning?


Hur kan det vara fel att klä en hund som onekligen inte är rustad naturligt bra för att värma sig själv när det gäller det kalla land vi kallar Sverige? Chihuahua, kinesisk nakenhund etc, tror ni att de trivs med att frysa så de skakar ?


Har man tagit hit en ras som egentligen inte passar för vårt klimat så får man fan ta sitt förbannade ansvar och se till att djuret inte lider av kylan vintertid då kylan är ett faktum, för DET är respektlöst om något.


När det gäller att klä sin hund bara för att vara fashion, utan ett behövligt syfte så anser jag det onödigt, en hund ska få vara så fri om kroppen som möjligt i mina ögon. Sen om hundägaren väljer "finare" kläder eller inte ska väl inte spela någon stor roll för andra, huvudsaken är att djurets välmående sätts i första hand!


Jag tror det finns en liten tröskel vad gäller kläder till hundar. Folk kan känna så mycket avsky och dumförklara de som klär sin hundar, att man "inte ska göra de till människor" men har de verkligen noga vägt den nackdelen mot fördelen att hunden inte fryser ? Skulle inte tro det. I mina ögon väger fördelen i detta fall över multum, även om risken finns att folk inte ser de som lika mycket djur längre, men då måste ju de vara korkade och där sätter jag punkt.


Vad tycker ni själva om kläder till hund ?


 

 
ANNONS
 
Ida

Ida

5 januari 2010 16:09

A big no! Fy farao för sådant. Jag kan förstå om man har något litet täcke till en liten chiuahua (haha stavning) men såna här prinsess kläder och skit.. usch!

http://bubblegumprincess.blogg.se

 
Sandra

Sandra

5 januari 2010 16:44

Jag tycker att små hundar behöver kläder då det är kallt ute, inget fel med det. Fast om man bara klär upp hunden för att klä upp den som en liten mode leksak så är det onödigt och elakt..

Jag ska själv skaffa en liten hund sedan, och klart jag kommer att ta på den något varma kläder då det är kallt och vinter utomhus :P herregud!

http://jigglyxoxo.blogg.se

 
sovereign

sovereign

5 januari 2010 18:53

En svår fråga det här! Självklart ska man ha kläder till dem om de fryser precis som man skyddar hästar från kyla med täcken. När det gäller utsmyckning blir det lite kontroversiellt eftersom att man inte gör det för hundens skull. Man gör det bara för sitt egna nöjes skull. Fast det finns nog mycket man gör av denna anledning. Som om man tränar någon sport med en hund som inte tycker det är roligt. Även om man vill att hunden ska tycka det är roligt så gör den inte det, är det snällt Egentligen?

När det gäller utsmyckning så tror jag inte hunden bryr sig. Så om den inte tar skada, varför inte låta ägaren göra det?

Det beror mycket på hur ägaren ser på saken. Om den gör sin hund till en bebis så tar hunden skada av det. Då blir det fel. Om ägaren däremot behandlar hunden på ett naturligt sett men tycker det är kul om hunden glittrar så är det väl okej?

Även om det i mångas ögon (inklusive mina) känns fel att hålla på med sådana "tönterier". Fast det har ju med människans egna åsikter att göra.

http://ssovereign.blogg.se

 
Anna

Anna

6 januari 2010 02:10

Funktionella kläder är ok. Har regntäcke till min välpälsade så blir hon inte så blöt å aldrig torkar. Blingbling å klänningar å sånt är bara löjligt samt väskorna man ska ha hunden i, fjantigt, hundar kan gå och de är inte en accessoar utan ett LIV som man ska ansvara för å sköta.
Det ska vara praktiskt å uppfylla nån form av funktion

http://nanolina.bloggplatsen.se

 
Areyanna

Areyanna

8 januari 2010 19:08

Äsch små chihuahuaor som hon prata om att skaffa, dom behöver kläder på vintern allafall de korthåriga, men att göra hunden till en modeacessoar som man hänger jämte sig är jag inget för, dom behöver röra på sig å gå själva oavsett storlek=)

http://areyanna.blogg.se

 
Ingen bild

ellen

8 februari 2010 18:59

Om hunden fryser är det klart att de ska ha kläder, men när ägarna klär de i små kjolar och strumpbyxor (!) hindrar det ju hundarna från att kunna kissa och bajsa när de vill... Så nej, bara nödvändiga kläder till hundar.

 
Ingen bild

angelicato

8 februari 2010 21:08

ellen: gu har aldrig sett kjol eller strumpbyxor på hund faktiskt, hoppas jag inte behöver se det heller ;p

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av angelica - 11 september 2018 22:04

Det var ett tag sen. What to do med livet?  

Av angelica - 28 december 2014 02:21

        Då var man på andra sidan jorden tillslut.  Varit här ungefär 3 veckor.  Känns fantastiskt att göra något annat än Luleå!   ...

Av angelica - 10 november 2014 18:21

Magkänslan har alltid rätt. Ibland går det bara inte att låta bli att vara en idiot. I slutändan var det ändå lika bra!Snart ger jag fingret åt allt här för ett bra tag, det är ungefär det som håller en vid ytan och ingen annan än jag själv som ger m...

Av angelica - 4 november 2014 22:05

        Finns mycket att säga, men blir inte mer. Varför? Magkänslan. ...

Av angelica - 26 oktober 2014 10:47


» My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Tidigare år

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se