ANGELICATO

Alla inlägg under oktober 2009

Av angelica - 21 oktober 2009 20:45

-Nackdelar-

(Med att som tjej vara längre än de medellånga)


1. Ryggproblem

Man får lättare ont i ryggen av att stå upp. För mig låste sig ryggen ofta förut vilket resulterade i sängliggande minst en vecka. Tror det kan bero på att så få långa tränar upp magmusklerna så att de verkligen orkar ge rätt stöd till ryggen, vilket jag själv inte har gjort av lathet. Har även lättare skolios vilket inte kan underlätta för ryggen?

2. Retad

Vanliga "skällsord": pinne alternativt vandrande pinne, älg, långben. Framförallt då i de yngre åren då killarna inte hunit växa ikapp en och man var längre än just alla. Efter att killarna växer ikapp så sägs inte orden på samma sätt.

3. "Problem" med vikten.

För några år sedan så rusade längden fram före vikten, vilket för mig fick skolsköterskorna att anklaga mig för anorexi vilket kändes otroligt förnedrande eftersom jag åt dubbelt så mycket som vännerna, ändå fick man höra pikar från just de vännerna typ "du måste äta mera". Hög förbränning är inte heller till hjälp i en sådan situation. Eftersom du är smal och det kräver mer vikt för att brösten ska se större ut så har många långa mindre bröst än korta.

4. Kläder som inte passar.

Svårt att hitta kläder som passar. Är de nog långa i benen så är de enorma i midjan och tvärtom. Tröjor är ofta Korta i ärmarna eller korta mot midjan, alltså hoods som man visar magen med. Hittar man något som passar i längden så kan kläderna vara som gjorda för en smällfet, som att lång=fet. De tunikor/klänningar som går nedanför rumpan på er medellånga döljer bara halva baken på mig, så kan inte ha exvis strumpbyxor till.

5. Storfot

Med bra längd följer större fötter. Skor ser sämre ut då man har större storlek. Det må bara vara någon storlek extra men det gör ofta att skor ser dumma ut, antingen får skorna en lätt kalle anka-touch eller så ser det bara allmänt klumpigt ut. Aldrig nätt och fint.


6. Obekvämt!

Dåligt benutrymme i exvis bussar. Vilket gör att man ofta sitter ofta på snedden med benen eller bresar och vreden kokar när personen framför fäller bak ryggstödet, framförallt då någon sitter bredvid en så man inte vill bre ut sig åt sidan.

7. Klumpigt.

Eftersom vissa bussar har hatthyllor så händer det att huvudet slås i där när man sätter sig eller ska ställa sig upp. Vilket faktiskt är pinsamt. Det är inte lika gulligt att vara lång.


8. Håret upplevs kortare.

Det krävs mycket längre hår för att det ska ses som långt pga proportionerna. Långt hår på en kort/medel tjej är när en lång har medellångt och vice versa.


9. Dåligt samvete.

Man kan få höra sina nära vänner klaga på sin lite kortare kropp. Höra de säga att idealet är som jag ser ut, att denne känner sig kort och fet när jag är i närheten. Kan man INTE få dåligt samvete av att höra sådant?!


10. Undviker fina skor.

Pga att man "Kan" inte ha högklackat utan att känna sig för lång. För man känner sig klumpig som ett UFO som är en skalle längre. Folk i brösthöjd är inte kul, man känner sig som en förväxt jättekvinna på rymmen från mentalsjukhus!

11. Avtändande?

Anses ibland avtändande för killar. Dock har de ego-problem och upplever det väl som att de inte har lika mycket övertag, så det är lika bra egentligen!


12. Ofta dålig hållning.

Vissa skäms men det kan också bero på att allting är längre ner i vardagen, vännerna är ju det t.om så man "anpassar" sig väl antar jag.

skell_trä_jagbög


Jag skulle aldrig byta till medellängden eller kortare när det kommer till kritan,

för jag älskar känslan av att vara lång för mycket. Fördelar kommer snart!


ANNONS
Av angelica - 20 oktober 2009 23:56

alpaca

ANNONS
Av angelica - 20 oktober 2009 23:30


David Guetta feat. Kid Cudi - Memories

Jim Jones - Na Na Nana Na Na

David Banner ft Jim Jones - Fuck you hoesSoulja Boy - Kiss Me Thru The Phone


Jag råkade helt seriöst råka säga kassett för ett tag sedan

istället för cd. Vid sånt känner man sig som förra generationen.

Av angelica - 20 oktober 2009 21:30

Top Model med skadade?

Skulle ett sånt program sändas skulle jag aldrig kunna ta det seriöst, typ halvgarva av tragik?


"Kan du hoppa lite glatt? Nej, juste, du sitter i rullstol! Kan du rulla då? JA, lägg dig på backen och RULLA! Nej, juste, du tar dig inte ens ur rullstolen..." Nej, antagligen skulle det inte gå till riktigt så. Eller? -obs sarkasm för er moralpredikare.Modevisningenarna

Hur som helst har Sara och Isa gett lite mer info om modevisningen.

Det blir tydligen två. En i Strand och en i kulturens hus plus fotografering?


Möjliga hemska scenarion:

-Jag blir nervös och börjar asgarva?

-Jag ser ut som tjejen från Apolivareklamen?

-Jag DÖR mitt framför folket? Eller så inte.


Av angelica - 20 oktober 2009 19:16

Julklapp eller flopp?


Uppkörning och teoriprov dagen innan julafton typ.

Blir att ligga i som satan, för det måste jag. Mitt 4-åriga övningskörtillstånd går ut efter nyår och då får jag inte ens övningsköra med lärare! Onödig kostnad att förlänga såklart.


Nice "julklapp"

Går allt enligt planering så kan det bli bästa julen på länge. Har ju inte vart så kul iom att min låtsasfarfar dog några dagar innan julafton för något år sedan, man blir påmind. Saknar honom och hans basker.


Vad gör jag om det ev krockar med bra jobb?

Däremot kan de krocka totalt om jag av någon anledning skulle få det djurskötarjobb jag söker längre ner i Sverige. Vad jag förstått så börjar man i november?! Sjukt svårt att få tag på bra djurjobb och det vore en enorm förlust att neka. Men samtidigt- KÖRKORTET.


Tack alla som grattat mig ! ;)

Av angelica - 20 oktober 2009 08:0019 idag, alltså vad hände, när och hur?

Nyss var man ju typ 15 och satt hos rektorn pga dålig attityd.

Däremot är det precis lika dåligt att bli 19 som att bli 17 - inga fördelar ?


Av angelica - 20 oktober 2009 00:15

Somliga kallar det vuxenmobbning?


buffys1_angelus.jpg image by Taliesin_ttlg


"Jag är rädd för tjejen i Apoliva-reklamen"


Snedsteg för Apoliva.

Den här reklamen vart ju såklart en total flopp för Apoliva. Vad tänkte de med? "Vi trodde inte att det skulle bli såna här reaktioner". Klart som fan att det blir när de i stort sett får en tro att hon ser ut att komma direkt från en scen ur Buffy och vampyrerna eller att hon ska kasta sig fram och bete sig som de smittade människorna från 28 dagar senare! Jösses Amalia.Nu tar ju vissa det som mobbning.

"Hon ju en fin och naturlig tjej, vi gillar henne och att ni säger sådär är mobbning". Den som attackeras är INTE Adina Fohlin, utan ROLLEN och KARAKTÄREN som hon spelar i filmen. "Staackars henne" Varför är det stackars hon? Hon fick ju förfan betalt för en roll! Cashflow kallas det och inte hade jag brytt mig om jag hade sett läskig ut bara jag hade fått betalt för det. Det är ju inget personligt. De hade kunnat göra vem som helst läskig? Sluta vara moraltanter. Har ni någonsin funderat över uttrycket "Det är bara film, det är inte verklighet.."?Klaga på rätt personer.

Den jag klankar på är ju antagligen de som KOM PÅ och GJORDE själva reklamen. Hur urbota dum får man vara som tror att man får positiva tankar om deras dumma produkt av en äcklig och läskig reklamfilm.


http://www.alma-desnuda.com/images/mulheres/sw/adina_fohlin.jpg


"Adina Fohlin hälsar via sin agentur Mikas att hon inte tar uppståndelsen personligt och att hon bara gjort ett jobb: det vill säga spela en roll i en reklamfilm."Eftersom hon tydligen fått en nyckelroll i en långfilm i höst

så kan jag glatt tillägga att det blev succ för hennes del.

Av angelica - 19 oktober 2009 22:30


Kanel

Min utmaning till er är att äta en matsked ren kanel!


Prova och skriv sedan en kommentar om vad ni tyckte om det!


Själv har jag provat det för några år sedan och det är sannerligen en upplevelse utöver det vanliga! Ni som redan har provat kan ju antagligen skita i det, hehe.


Självklart måste ni slänga i er matskeden kanel direkt och inte småsmaka för då fattar ni aldrig poängen med det hela.


Ett tips! Ät det utomhus.

My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Tidigare år

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se