ANGELICATO

Direktlänk till inlägg 2 april 2009

SKADOR ORSAKADE AV SEXUELLA ÖVERGREPP PÅ DJUR

Av angelica - 2 april 2009 20:55

Tog en jävla massa timmar att göra, har suttit sen 1330 idag. 

Lika bra att publicera det här, långt och säkert ingen kommer läsa, men värt ändå.


Till att börja med finns det en anledning till att man 1944 tog bort lagen emot tidelag och det är att man var rädd att lagstifta och därmed neka sexuell läggning.


Skadorna är dessutom snarlika de som uppkommit då barn utsatts för sexuella övergrepp och i somliga fall är de fysiska skadorna i bred omfattning.


Förekomsten av sexuellt skadade sällskapsdjur är uppskattat till 300 varje år. Det sägs dock att den siffran är en myt.


Vissa djurslag drabbas oftare än andra och det är hundar eller hästar. Katter, utöver det kommer nötkreatur, får och grisar. På dessa djur är de vanligaste skadorna på djurets vulva, ändtarm, testiklar, rygg och att bli rädd om bakdelen.


Utöver övergreppen förekommer också att djuren blir grovt misshandlade.


Det är inte alltid som djuret går att rädda även fast de tas in till veterinär, vissa är så allvarligt skadade att de ibland måste avlivas.


Exempel på dessa fall är:Tik med blödningar från vulva där obduktion visade knivsår långt in i vaginan och dessutom var blodådror i buken avskurna.Hane med blödningar pga. kastrering med vasst redskap som orsakat öppet sår. Avled.

Tik med kvastskaft i ändtarmen ända upp till leverns placering.


Eftersom att hund är bland de mest utsatta så är här exempel på skador orsakade av både kända och misstänkta fall av sexuella övergrepp orsakade av människor.


Uppenbarligen är tikar de främsta offren och män gärningsmännen. Samtliga skador har funnits, både kända och misstänkta av människopåverkan.


Följande exempel har funnits på tikar:

Omfattande vaginala skador. Plötsligt blodflöde från vulva. Återkommande inflammation i slida. Blödningar från vulva där obduktion avslöjade knivsår långt in i vaginan och dessutom var blodådror i buken avskurna.  30 cm strumpsticka funnen i buk från vaginan som också hade stuckit hål på livmoderhalsen. Blödning innan ägglossning. Bristningar i livmoder utan naturlig orsak med ärrbildningar på livmoderhalsen. Stearinljus vaginalt placerat. Yttre blödningar runt vulva, i livmodern samt bukväggen. Del av sopborsthandtag funnet i vaginan med sekundär infektion i slidan. Buksmärtor av misstänkt bukhinneinflammation. Punkterad vagina av pinne. Kvastskaft i ändtarmen ända upp till leverns placering.


Även hanar angrips och där är anus samt penis framförallt skadade.

Följande exempel har funnits på hanar:

Förstörd och delvis död slemhinna runt anus. Onaturligt uttänjd ändtarmsöppning samt svullna öron. Snöre knutet runt bas av penis. Elastiskt band runt pungsäck som var svullen. Kraftigt svullen och nekrotisk pungsäck samt testiklar med tydliga avtryck från band. Blödning pga. kastrering med vasst redskap som orsakat öppet sår. Stort sår vid ändtarmen.


Då hästar också är bland de mest drabbade så kommer också här exempelFrämst gäller det allvarliga skär och stickskador på könsorgan som i de flesta fall är likartade.

Exempelvis: Ett 7*2 cm Skärsår från vasst föremål bredvid vagina. Skada på bakben. Snitt i blygdläpp från vasst föremål.  Blodflöde från vagina där ena blygdläpp nästan hade lossnat. Svullnad. Livshotande slemhinneskador i tarm och blödningar från vagina. Skada en armslängd in i vagina av trubbigt föremål. Krosskador inuti. Elrör förmodligen uppstucket.


Skador på andra arter förutom hund och häst:

Får: Käpp i analöppning där tarmarna hade dragits ut genom analöppning. Tackan hittades död.

Katt: Kraftiga skador i analöppning och pälsen var kladdig samt katten svårt chockad. Träpinne i anal, en bit av tarmen putade ut.

Nötkreatur: Blygdläppen nästan avskuren. Drabbades av framfall efter skada.

Gris: Djupa knivstick i och runt vagina. 


Det är även andra kroppsdelar som framförallt skadas vid övergreppen såsom bringa, bröstkorg och länd. Det förekommer även aborterade föl pga. skadorna. Även kastration och stympning är ett faktum.


Trots 115 anmälningar om grova övergrepp på djur under åren 2000 och 2005 samt att vissa finns på film så gick ingen till åtal.


Utredningarna läggs främst ner pga. att man hävdar att det inte går att bevisa att djuret lidit varken psykiskt eller fysiskt, trots de dokumenterade och omfattande skadorna.


I två fall av 209 st i en sammanställning av fall tillhörande rapporten ’Regeringsuppdrag att utreda frågor om sexuellt utnyttjande av djur’ så dömdes personer till djurplågeri för fall exakt som de tidigare exemplen på skador.


För att ta ett lokalt exempel på ett brott där en person faktiskt dömdes för djurplågeri var år 1980, då en man i Piteå skadade slidan på en ko genom att föra in ett kvastskaft. Han fick villkorlig dom.


Det är uppenbarligen svårt att bevisa fysisk och psykisk smärta angående att försöka fälla någon för djurplågeri. De som förgriper sig på djuren hävdar i vissa fall att djuret inte visade någon smärta, men det kan vara svårt att tolka djurs signaler då smärta kan yttra sig på olika vis, genom ljud, göra flyktförsök, bli apatisk, darra, gnissla tänder mm.

Även rädsla kan påverka uttrycken för smärta och psykiskt lidande är ännu svårare att bevisa. Troligen eftersom att man inte rent ut kan fråga hunden utan måste gå på människans avtrubbade förmåga att kunna läsa kroppsspråk etc.


Jag har inte funnit någon form av konkret bevisande statistik för om sexuella övergrepp på djur har ökat eller minskat de senaste åren, inte någon statistik över någonting angående ämnet alls faktiskt.


I min mini-enkät till diverse veterinärer och dylikt runt om i Sverige så svarade de följande på frågorna:

1. Har Ni vid undersökningar på djur funnit skador som tyder på sexuella övergrepp?

2. Vad gör ni i sådana fall om ni upptäcker det?

3. Hur var omfattningen på dessa, exempelvis vilka skador det handlade om osv.?


De svarade följande:

”Jag har aldrig sett några skador som jag har misstänkt varit orsakade av sexuella övergrepp på djur.
Jag arbetar endast med smådjur (hundar och katter) och undrar om detta inte är vanligare bland stordjur? mav Titti Sjödahl-Essén”


”Som skönt är så har vi inte fått in några djur som uppvisat tecken på skador beroende på sexuella övergrepp. Om vi skulle få in djur med misstänta skador kontaktar vi länsveterinären.Mvh Camilla Ifwarson Chefveterinär Läckeby Djursjukhus AB”


”Jag har jobbat som veterinär sen 1993 och har aldrig stött på några patienter där jag haft några såna misstankar. Hälsn Louise Bley” ”Om vi får in skador på djur där vi misstänker sexuella övergrepp, vilket är ytterst sällan på hund och katt, så måste vi anmäla det tilldjurskyddsmyndigheten i länet. Numera ligger djurskyddsmyndigheten under länsstyrelsen. Det är många år sen vi hade något sådant fall här men vad jag minns så var det föremål som var instoppade i vagina. Detta är säkert minst 10 år sen. Det är säkert vanligare på hästar och lantbrukets djur. Kontakta istället djurskyddsmyndigheten om du vill veta mer. Med vänlig hälsning Karin Nygren Leg. veterinär, klinikchef


”Jag har själv inte träffat på något sådant fall (tack och lov) men jag har kollegor som gjort det. Vi kontaktar länsveterinären som undersöker fallet djupare och kontaktar polisen om misstanke kvarstår. Ofta handlar det om stickskador i eller bredvid hästens vagina.”


”Jag har pratat med några av mina kollegor. Ingen av oss har haft några fall med misstänkta sexuella övergrepp. Därför kan jag inte säga vilka skador det skulle röra sig om. Om jag fick in fall med den typen av skador så hoppas jag att jag anmäler det till djurskyddsinspektören om det ett fall med djurplågerimisstanke. Hälsningar Chaterine Kolander Leg.vet Djursjukhuset i Malmö


Jag har under min research inte funnit några fall om skador på mindre sällskapsdjur än på katter. Jag förmodar att det beror på att dessa djur är i lämplig storlek för en människa att kunna hantera och framförallt för att mindre djur är för lite utvecklade i dess kroppar och därmed inte ”passar”.


Eftersom att alla siffror som visas på diverse hemsidor var baserade på fall som uppmärksammats så bör nog man även ta hänsyn till ett stort mörkertal eftersom alla djur inte tas till veterinär och uppmärksammas därmed inte, jag tror att många skäms för det de gör och vet att det faktiskt är fel och inte vågar ta med sitt djur till veterinären utan hellre låter de lida i tystnad.


Dessutom är det fysiskt omöjligt för ett djur att göra en anmälan själv som vi människor faktiskt har möjlighet att göra vid diverse brott.


Angående att siffran 200-300 ska vara en myt vet jag inte riktigt vad jag ska tänka om, men eftersom att jag inte hittat någon form av statistik så kan man ju faktiskt inte stärka uttalet och därmed inte förlita sig på den, men jag tror att det kan ge en hänvisning trots allt, om än vag.


Eftersom att det visade sig vara mest honor som var drabbade och män som hade utfört dåden så tänker jag numera bara på hur otroligt äckligt funtade män som springer runt i hela världen och i vårt land. Jag menar, det kan ju vara din egen granne som rövknullar ens egen hund när man själv jobbar, eller varför inte den ”snälla” hundvakten?


Allt finns att läsa på

http://www.aftonbladet.se

http://www.zoofili.se

http://www.sjv.se

http://www.hundsport.se

http://www.djurensratt.se 

Djurskyddsmyndigheten

Härliga hundar nr 22 2008  
ANNONS
 
Anna

Anna

3 april 2009 12:03

Jag pallade inte att läsa, mår fan illa.

Sverige förtjänar inte att kallas i-land så länge det inte finns några lagar mot sånt där, så jävla sjukt. Att det ens finns sådana människor får mig nästan att vilja begå självmord, finns inte ord för hur brutalt jävla vidrigt och sjukt det är.

http://annad.devote.se

 
Anna

Anna

3 april 2009 12:03

Jag pallade inte att läsa, mår fan illa.

Sverige förtjänar inte att kallas i-land så länge det inte finns några lagar mot sånt där, så jävla sjukt. Att det ens finns sådana människor får mig nästan att vilja begå självmord, finns inte ord för hur brutalt jävla vidrigt och sjukt det är.

http://annad.devote.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av angelica - 11 september 2018 22:04

Det var ett tag sen. What to do med livet?  

Av angelica - 28 december 2014 02:21

        Då var man på andra sidan jorden tillslut.  Varit här ungefär 3 veckor.  Känns fantastiskt att göra något annat än Luleå!   ...

Av angelica - 10 november 2014 18:21

Magkänslan har alltid rätt. Ibland går det bara inte att låta bli att vara en idiot. I slutändan var det ändå lika bra!Snart ger jag fingret åt allt här för ett bra tag, det är ungefär det som håller en vid ytan och ingen annan än jag själv som ger m...

Av angelica - 4 november 2014 22:05

        Finns mycket att säga, men blir inte mer. Varför? Magkänslan. ...

Av angelica - 26 oktober 2014 10:47


» My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Tidigare år

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se