ANGELICATO

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2008

Angelica bekänner

Av angelica - 12 augusti 2008 02:02

Här sitter jag, Angelica och tänker på hur jag är som person.


-Tror att personlighetstester ska visa mig vem jag är, dessutom hur andra är. Som att ett par svar på frågor ska kunna beskriva en människa i ord, upp och ner, ut och in. Fuska sig fram i hopp om att lära känna mig själv och andra ytterligare.


Det finns hela 4sidor kategoriserat med personlighetstester.

Jag är övertygad om att jag fyllt i hundratals tester, det här är bara de som jag skrivit ner i bloggen. Det är inte så att jag gör någon enstaka åt gången, jag har suttit hela nätter, fram till 6 på morgonen på hemsidor där man kan göra tester.


Istället för att själv bilda en uppfattning låter jag ibland testerna vara mitt facit. Ett facit över en människas värderingar, tankar och handlingar.

Som att jag känner mig mer skyddad, förberedd och garderad om jag fått läsa beskrivningar om personen, som att denne har någon mörk hemlighet som jag kanske får reda på genom ett test.


Kristofer tycker jag är konstig som ibland lägger ner så mycket tid på dessa ytliga tester, han förstår inte riktigt varför.

-Roligt, svarar jag, men varför? vad är det som är så 'kul' egentligen..?


Är det ett slags begär efter kontroll, att få se beskrivningar som ger ett bättre grepp om hur en själv och andra 'är'?


Ibland känns svaret/beskrivningarna som ett slags betyg på personligheten.

Jag blir missnöjd när testerna gång på gång visar att jag är inåtvänd, varje halvår förnyar jag testet på Q500.se för att se hur mycket jag 'förbättrats' på den delen. Jag kände mig bra tillmods när jag blivit mer utåtriktad med hela ynka 2 %.. Patetiskt, nu när jag tänker efter.


Min uppfattning om Kristofer är inte att han dömer fort, utan ger allt och alla en chans. Däremot visade ett test att han var mycket dömande och att jag inte var det. Då kände jag mig illa tillmods; tänk om han dömer mig fel, eller om han redan gjort det. Efter det testet så har vi allt mer tänkt på att det verkligen inte är han som dömer för fort, utan att det är jag.

Jag dömer egentligen allt för fort, jag ger i stort sett ingenting en chans, varken musik, kläder eller personer. Otålig och dömande - två egenskaper jag ser ner på. Ytterligare två punkter jag misslyckats på.

Jag lät testet vara facit ist för min egen uppfattning.


Vissa vill ha bra betyg i skolan, de vill få det nedskrivet i form av MVG på slutbetygen, först då är de nöjd med sig själv.

Själv har jag inte det begäret, utan känner mig nöjd om ett ovesäntligt personlighetstest verkar bra..


Försöka få sin personlighet nedskriven i meningar,

vad ska man ha det till, -man förändras ju.

 
ANNONS
 
f

f

12 augusti 2008 07:44

vilka är de fyra bra sidorna? Kanske får man bekräftelse? Om sidorna säger att man har den personligheten man själv tror att man har så kan man nog luta sig tillbaka mer, man vet hur man är? På samma sätt som att många tycker om att få höra vad andra tycker om ens kläder etc. ?

http://prism.bloggspace.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av angelica - 28 december 2014 02:21

        Då var man på andra sidan jorden tillslut.  Varit här ungefär 3 veckor.  Känns fantastiskt att göra något annat än Luleå!   ...

Av angelica - 10 november 2014 18:21

Magkänslan har alltid rätt. Ibland går det bara inte att låta bli att vara en idiot. I slutändan var det ändå lika bra!Snart ger jag fingret åt allt här för ett bra tag, det är ungefär det som håller en vid ytan och ingen annan än jag själv som ger m...

Av angelica - 4 november 2014 22:05

        Finns mycket att säga, men blir inte mer. Varför? Magkänslan. ...

Av angelica - 26 oktober 2014 10:47


Av angelica - 28 juni 2014 23:08

Nån här som varit dit?

» My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Tidigare år

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se