ANGELICATO

Direktlänk till inlägg 16 juni 2008

Spinner vidare på de heta frågorna

Av angelica - 16 juni 2008 17:34

På tal om minnas frågelåda så kom det upp lite starka ämnen där jag vet var jag ställer mig i de frågorna.


Öppet förhållande - är för mig typ äckligt förbjudet och fel i mina ögon, det är som att sätta en horstämpel på hela förhållandet, att den man är tsm inte duger och att man måste söka bekräftelse på annat håll, för att man är rädd att råka bli ensam, lämnad, och måste ha en back up-plan, alltså ett annat förhållande att ha som ett ess i rockärmen. Det andra alternativet tror jag beror på att man inte är riktigt nöjd med vad man har, vem man har, men inte heller vågar bli ensam.

Skulle jag ha ett öppet förhållande skulle jag bli så sjuuukt svartsjuk på killens 'andra val, andra tjej' så att säga, det skulle jag aldrig klara av.


KK - Har man inget fast förhållande så skulle det nog inte vara en så hemsk 'synd', men det känns lite billigt och halvhjärtat. Jag har aldrig haft kk bör jag tillägga.

Absolut inget att sträva efter.


Religion - är absolut inget för mig, oavsett om det är precis vad man själv har för värderingar och hurvida bra det stämmer med respektive grupp.

För mig är religion endast ett sätt att finna gemenskap, något att identifiera sig. Vilket jag inte behöver.

Skulle aldrig låta en sekt, religion styra vad jag gör och inte gör, vad jag ska sträva efter eller olika ritualer. Jag är min egen master, men även samtidigt slave. Jag gör mina egna regler, som jag behåller tills jag ändrar uppfattning.

Vill jag slå en mygga så gör jag det, vill jag inte slå ett harskrank så avstår jag.


Jag tror att man utvecklas mer som person om man lägger sina egna väl värderade gränser, istället för att leva inskränkt. Även fast religionen i fråga kan stämma överens oerhört väl med vad man tycker själv och har för värderingar så är det sett från min sida bättre att gå sin egen väg istället för att fastna och bara titta efter vad man nu 'ska hålla sig till'.


Blunda inte för vad ni har, kan ni inte öppna ögonen så sträck ut en hand och känn efter, tvätta öronen och lyssna, plita ut tungan och smaka, så ska ni se att det inte behövs mer än en person man ger sin fulla närvaro till.


Öppet förhållande - Mycket emot

KK - Hyffsat emot

Religion - Extremt emot


Sammanfattat så tror jag att dessa tre samlevnadsfrågor grundar sig på;

att man känner sig obekräftad.


Kommentera gärna vad ni tycker om det jag tycker, och vad ni själva tycker.

 
ANNONS
 
Maria

Maria

16 juni 2008 19:07

Vadå ont i magen av plåstrena? Jag har absolut inte fått onto magen av plåstren. Utan jag fick ont i magen av vitt bröd =)

http://catwalkqueen.blogg.se

 
Lily [ L i n d a . B l o m ]

Lily [ L i n d a . B l o m ]

16 juni 2008 19:33

Svar: Så rätt :)

http://lindaslya.blogg.se

 
Ingen bild

Kristofer

16 juni 2008 19:39

bra resonemang min kära

 
Minna

Minna

16 juni 2008 21:25

Haha, jag har ju levt min relgion mer eller mindre hela livet utan att veta det xD Min relgion har alltid avrit min livsstil. Och när jag officiellt blev wicca kände jag ingen annan...

Jag tror inte på att man kan vara hundra procent nöjd emd en annan person. Det kalals jag lögn. Det kommer alltid finnas nåt man saknar och kan man få det i nån annan så är det bra.

http://synvinklar.blogspot.com

 
angelica

angelica

16 juni 2008 21:29

mm men du sökte dig ändå till att klassa dig som wicca, förena sig med wicca och automatiskt 'känna' den där lömska gruppgemenskapen

http://angelicato.bloggagratis.se

 
julia

julia

17 juni 2008 03:22

grymt bra skrivet om religion där, håller med dig! Är inte heller för det, men jag antar att om det hjälper människor genom deras liv så är det väl positivt för dem, men för mig har religion aldrig tillfört särskilt mycket..

http://www.jjuliaoe.blogg.se

 
Minna

Minna

17 juni 2008 10:25

Om du trodde på gud och de tio budorden och allt det, skulle inte du kalla dig kristen då? Det är inte så mkt genemskap i grejen med att vara solitör wicca, typ ingen alls faktiskt.

http://synvinklar.blogspot.com

 
Ingen bild

Jenny

17 juni 2008 16:41

Angående religionen håller jag med till det mesta, dock kan det vara bra för folk som lever i t.ex krig att ha en "gud" att söka hopp hos. Det stora problemet enligt mig är att länder börjar kriga över religion vilket är helt meningslöst, man får tro vad man vill sen är det inget mer med det.

 
angelica

angelica

17 juni 2008 17:46

Nej, jag skulle inte kalla mig kristen då.

Religion är bara skit som människan har skapat i brist på självkänsla.

Tro är att inte veta.

Men man kan ju inte tro saker som är hm fel, sånt som inte är bevisat, då är det ju bara en myt i mina ögon.

Varför ska det inte skapas nån dum religion som tillber partiledarna, där tror folk att det de står för gynnar livet, näe självklart ska man gå in i sig själv och hoppas på att få hjälp t.ex, när hjälpen som efter det kommer i sin tur bara var grannen som kom med bullformar.

http://angelicato.bloggagratis.se

 
xuthus

xuthus

17 juni 2008 22:19

Jag har aldrig heller gillat nått vad religion heter men att det bara ska behövas en person att ge sin fulla närvaro till lät helt fucked up i min hjärna.

Jag tycker det är viktigt att man inte ger upp kompisar och all kontakt med omvärlden bara för att man hittat en livspartner. Man behöver inte knulla eller vara tillsammans med mer än en men man ska aldrig bara bry sig om sin partner, det brukar bara göra gott att man har andra att umgås med.

http://13blackapples.blogspot.com

 
angelica

angelica

17 juni 2008 23:01

Nej, nu blev det missförstånd här;
jag menade ju självklart inte att man ska sluta umgås med vänner åså, utan jag syftade på att man inte ska behöva två partner att vara tsm/strula med, den sortens närvaro menade jag.

Vännerna ska ju absolut INTE försvinna, verkligen inte, att umgås med vänner är bara bra!

Att sluta umgås med vänner pga den man är tsm med är helt fel.

http://angelicato.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av angelica - 11 september 2018 22:04

Det var ett tag sen. What to do med livet?  

Av angelica - 28 december 2014 02:21

        Då var man på andra sidan jorden tillslut.  Varit här ungefär 3 veckor.  Känns fantastiskt att göra något annat än Luleå!   ...

Av angelica - 10 november 2014 18:21

Magkänslan har alltid rätt. Ibland går det bara inte att låta bli att vara en idiot. I slutändan var det ändå lika bra!Snart ger jag fingret åt allt här för ett bra tag, det är ungefär det som håller en vid ytan och ingen annan än jag själv som ger m...

Av angelica - 4 november 2014 22:05

        Finns mycket att säga, men blir inte mer. Varför? Magkänslan. ...

Av angelica - 26 oktober 2014 10:47


» My life, your entertainment ♥

Purple hair don't care. LULEÅ

 

Återkommande läsare? ↓

bloglovin

Omröstning ↓

Vad vill du se mer av i bloggen ?
 Klagomål
 Umgänge&Partaj
 Åsikter
 Bloggningstips
 Egopics
 Personlighetstester
 Vardagsbetraktelser
 Smink&Hårtips
 Bus&Hyss
 Tävlingar
 Videobloggar
 Musiktips

Senaste nytt

Kategorier

Tidigare år

Bloggträd

Länkar

Sök i bloggen

Translate

Följ min blogg ↓

bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se